Починати завжди важко, особливо, коли на тебе покладає надії і сподівання велика     кількість людей, що готові йти за тобою та працювати разом з тобою. Саме тоді розумієш всю відповідальність не лише за долю підприємства, а й за долю кожного працюючого на ньому. Перші    кроки в галузі тваринництва ми здійснювали , відштовхуючись від вже існуючої матеріально- технічної бази, яка, зауважимо, була досить слабкою та технологічно відсталою. Це не зупинило нас, а змусило лише міцніше стиснути кулаки , засучити рукава та взятися за роботу.

 В такому стані в 2000 році ми побачили молочно – товарний комплекс: напівзруйновані приміщення, сараї, що потребували термінового капітального ремонту, високий відсоток застосування ручної праці (і це в час новітніх технологій та стрімкого їх розвитку). Всі розуміли, що буде важко, але це не зупинило нас. Віра в свої сили , в людей, в справу, якій присвячуєш життя надавали  наснаги рухатись лише вперед.

          Сьогодні ми вже маємо у користуванні сучасні корівники по утримання   поголів’я ВРХ, що відповідають європейським стандартам. Систему обслуговування молочно-товарного комплексу оснащено комп’ютерними програмами, що значно спрощують процес догляду та контролю за якістю та кількістю надоєного молока, фізичним станом поголів’я, якістю годівлі тощо.  На фермі працює сучасна техніка, що в поєднанні з підвищенням рівня технологічності операцій в тваринництві значною мірою впливає на високі результати виробництва, які досягаються.                                          

                Підтвердженням використання новітніх технологій є встановлення та запровадження доїльного залу фірми Westfalia Surge, що повністю відповідає як європейським стандартам, так і сучасним вимогам технологічного оснащення виробництва в галузі тваринництва.

         Впроваджено систему холодного утримання новонароджених телят, що позитивно відображається на їх загальному стані здоров’я та впливає на зростання середньодобового приросту живої ваги у телят.       

         Загалом можемо з упевненістю сказати, що наші зусилля не були марними, ми досягли значних результатів в галузі тваринництва і впевнені, що на цьому не зупинимось. Підсумувати хочеться словами директора підприємства Вайло Надії ОлексіївниНа первое место ставится не прибыль, а сам процесс производства, люди, которые у нас работают.”

 

З чого все починалось…

Залишити відповідь